Родопа (Смолян) първенец в регион "Тракия" за момичета до 12 години

Родопа (Смолян) първенец в регион "Тракия" за момичета до 12 години

Отборът на Родопа (Смолян) завърши като първенец в първенството по волейбол на регион Тракия (обхваща клубовете от Южна България) за момичета до 12 години.

Турнирът се проведе в зала "Арена Асарел" в Панагюрище без публика. Участваха шест отбора от региона, които бяха разделени в две групи по три. Получи се истински волейболен маратон, с много емоции и вълненияя, а надпреварата бе изиграна в рамките на един ден, на 27 юли.

На финала на турнира представителките на Родопа надиграха Марица (Пловдив) с 2:0 (25:20, 25:22), като волейболистките на Смолян спечелиха турнира, а пловдивчанки завършиха със сребърните отличия.

На трета позиция приключи тимът на Тополово, който в изключително оспорвана битка и тайбрек, приключил при 20:18, се наложи над Пан Волей (Панагюрище) с 2:1 (25:22,23:25,20:18). 

По регламент първите четири тима от класирането продължават на междурегионални финали. Така в спора за златните медали продължават Родопа, Марица, Тополово и Пан Волей. 

В тази възраст няма държавни финали на цяла България, като се играят финали на всеки два региона, като класиралите се от Тракия ще мерят сили с първите четири от регион Струма (Обхваща клубовете от Югозападна България).

Крайно класиране

1. Родопа (Смолян)

2. Марица (Пловдив)

3. Тополово

4. Пан Волей (Панагюрище)

5. Хебър (Пазарджик)

6. Марица (Белово)

 

bgvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти