Локо Пд се готви за пробив в Топ 8 на Суперлигата

Локо Пд се готви за пробив в Топ 8 на Суперлигата

Колкото пари са ми поискали, аз съм дал наполовина, каза шефът на футболния тим Хрусто Крушарски

Локомотив (Пловдив) ще се опита да се превърне в приятната изненада на Суперлигата. Железничарите се завръщат в елита на родния волейбол след 15 години пауза, като попаднаха в група с Хебър, Левски и Черно море в борбата за първата осмица на първенството. Турнирът ще се играе в Пазарджик на 16-18 октомври, като победителят продължава в Топ 8, а вторият и третият ще се срещнат отново в нещо като плейоф, играейки до две победи (резултатът от срещата в Пазарджик се запазва).
В основата на възраждането на железничарите е собственикът на футболния тим Христо Крушарски. Той се е заел с по-голямата част от издръжката на отбора, а идеята на бизнесмена е да събере всички спортни клубове Локомотив под една шапка. "В началото ще ни е трудно да се борим за титлата. Целта е възстановяване на физкултурно дружество Локомотив в пълния му вид. Преди много години предложих да се съберем, да направим ДФС Локомотив Пловдив, въпреки че тогава ми говореха, че футболът не влизал в сметките на държавата. Искам да се обединим и да започнем да произвеждаме таланти за спорта в държавата. Идеята е заспала, за момента работим по възраждането на женския футбол и мъжкия волейбол. Има цели, параметри, но Георги Узунов е човекът, който отговаря за нещата пред мен, защото аз от волейбол не разбирам. Бюджетът е - колкото са поискали, аз съм им дал наполовина", каза в типичния си стил Крушарски.
Железничарите ще запазят основната част от състава, с който играха във Висшата лига през миналия сезон. Според информация на "Тема Спорт" към тима ще се присъединят няколко по-класни имена, включително и волейболисти, преминали през националния отбор. Треньор ще бъде Владимир Орлов, който досега бе помощник на женския хегемон Марица (води тима за кратко през есента).
"На този етап не можем да говорим нищо конкретно за селекцията. Предполагам че следващата седмица ще има повече яснота. Работим сериозно, но нямаме подписани още договори. Ако малко ни помогне Господ, ще се опитаме да направим изненадата и да пробием в осмицата. Групата ни е най-тежка, защото Хебър е фаворит и ще се опитаме да се преборим с Левски. При Черно море нещата още не са ясни. Целта ни е да играем в зала "СИЛА", всички искаме да сме там, но водим преговори за наема", каза пред "Тема Спорт" бившият волейболист на тима Георги Узунов.
Той допълни, че голямата цел пред Локомотив Пловдив е да се превърне в мъжкия еквивалент на Марица. "Работим по първия отбор, след което искаме да върнем старата слава на школата, както и публиката в залата. Говорил съм с феновете, с някои от тях съм израснал, така че вярвам, че ще получим подкрепата им. Те бяха в залата и във Висшата лига, така че ако работим правилно, нещата ще се получат. Искаме, доколкото можем, да достигнем организацията на Марица и евентуално успехите им. Те са пример за това как трябва да се случват нещата в спорта", каза още Узунов.

Хари ЛАТИФЯН, в."Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички