Димитров: Младежкият национален отбор има коренно различен манталитет

Димитров: Младежкият национален отбор има коренно различен манталитет
Сашо Димитров оздравя и написа: Корона, чао!
Сашо Димитров оздравя и написа: Корона, чао!

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори по много теми, свързани с българския футбол.

"Имам апел към хората и той е да се отнасят сериозно към COVID-19, защото е страшен вирус. Не е за подценяване, защото в България масово пренебрегваме опасността и мерките за сигурност. Това ме кара да си мисля, че ако не се спрем ще регистрираме много болни и много жертви. В този труден момент за мен много хора доказаха приятелството си към мен. Благодаря им сърдечно", започна Димитров пред "Събуди се". "Потискащо е, че 30 години младежкият национален отбор не се е класирал за европейско първенство. Искаме да нарушим тази тенденция. Тези играчи имат опит и се надявам да можем да нарушим черната тенденция. Това е бъдещето и на българския футбол, защото тези момчета трябва да играят редовно и в клубовете си, за да са на световно ниво".

"Имам голямо уважение към Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Станимир Стоилов, Димитър Димитров и редица други. Искам да благодаря и на Иван Колев, който ме въведе във футболното треньорство. Като негов асистент преживях първия си голям футболен форум в Индонезия".

"В Берое и в Локомотив (Горна Оряховица) винаги идвах първи на тренировките и напусках последен, след целия персонал. Тук работата не е толкова ежедневна, но отново отговорността е голяма, вероятно и по-голяма, защото се защитава някаква национална кауза".

"Мисля, че отборът, който имам привилегията да водя в момента, има коренно различен манталитет от масата български футболисти. Те не се притесняват при посрещането на предизвикателствата и това вероятно е в резултат на класирането за европейските първенства до 17 и до 19-годишна възраст. Мисля, че тези момчета имат манталитетът на играчите от САЩ 1994-та", завърши българският специалист.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти