Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Саяна (Хасково) - Загорец (Нова Загора) 0:0

Джарета: В ЦСКА ми харесва

Джарета: В ЦСКА ми харесва

Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета критикува решението за подновяване на първенствата след паузата заради коронавируса. Италианецът счита, че Франция и Белгия са взели правилната позиция да прекратят шампионатите си.

"Футболът се поднови единствено по икономически причини, а от спортно-техническа гледна точка играта не е същата. Аз работя в тази сфера и съм принуден да гледам мачове, но мисля, че всеки фен превключва канала след 10 минути гледане. Истината е, че футболът отсъства и аз бих предпочел варианта на Франция и Белгия, които не доиграха своите първенства. Така би имало повече време за подготовка за новия сезон. А вместо това видяхме слаби мачове, контузии, празни стадиони", коментира Джарета в интервю за радио TMW.

Джарета е недоволен от малкото време за почивка, което имаха играчите на ЦСКА-София, преди да започнат подготовка за новия сезон. "Новото първенство започва на 7 август. Момчетата имаха само пет почивни дни преди подготовката. Безпрецедентно нещо, защото нямаше време за пълноценна почивка", каза Джарета.

Той отчита като грешка допускането на публика по стадионите в България с оглед пандемията от коронавирус. "Загубихме финала за Купата с дузпи пред 15 хиляди фенове, които ни подкрепиха. Купата на България беше основната ни цел. Все пак завършихме добре в първенството, второто място ни дава достъп до предварителните кръгове на Лига Европа".

"Първоначално стадионите в България отвориха частично. С намален капацитет и беше доста добре. След това, след финала, станахме свидетели на нови инфекции и затвориха стадионите. Дори на стадиона имаше точни правила, с молби чрез високоговорител, но спазването на определено разстояние беше невъзможно", каза още Джарета. "Вече две години съм в ЦСКА и тук ми харесва. Чувствам се добре в чужбина, уча нов език, това е житейски опит", добави италианецът.

Още от БГ Футбол

Виж всички