1190 топки за отборите от efbet Лига

1190 топки за отборите от efbet Лига

За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският спортен тотализатор и Българският футболен съюз подкрепиха футболните клубове от елита. Изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров и и.д. президент на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски договор на стойност 200 000 лева, с който ще бъдат закупени общо 1296 футболни топки. С тях ще се играят мачовете от новия сезон 2020/2021. От началото на шампионата ще бъде използвана официалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на европейското първенство, отложено заради пандемията от коронавирус. След обявена от БФС обществена поръчка, спечелена от фирмата с най-добро предложение, бяха осигурени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020.

Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и треньорската школа на БФС в следващите дни. Получени бяха четири оферти. Изборът бе направен от техническия комитет на БФС, който се председателства от техническия директор на централата проф. Лъчезар Димитров, а в състава му влизат националните селекционери Георги Дерменджиев и Александър Димитров, наставникът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов и спортно-техническият директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов.

Всеки тим от елита ще получи по 85 топки, брандирани с логата на тотализатора и Първа лига, а 106 ще бъдат използвани в треньорската школа към футболната централа. В сравнение с миналата година на отборите ще бъдат предоставени по 25 топки повече.

Министър Кралев изтъкна, че целта на тази помощ към отборите е те да бъдат поставени при равни условия в течение на новия футболен сезон. Той изрази увереност, че това е една от предпоставките за интригуващи мачове в Първа лига. Красен Кралев е категоричен, че сътрудничеството между ММС, БСТ и БФС в тази насока е ползотворно.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти