Димитър Аврамов оглави Българската професионална таекуондо федерация

Димитър Аврамов оглави Българската професионална таекуондо федерация

На официална церемония президентът на Europe Professional Taekwondo Assosiation Слави Бинев връчи назначенията на председателите на професионалните федерации в две европейски държави, една от които България.

За ръководител на Естонската професионална федерация бе избран Калво Салмус, който има дългогодишен опит в олимпийския боен спорт, както в Естония, така и на европейско ниво.

Димитър Аврамов оглави Българската професионална таекуондо федерация. Той е основен фактор в развитието на Таекуондо в България в качеството си на член на УС на БФТ, преподавател по таекуондо в НСА „Васил Левски“ и председател на клуб по таекуондо с много спортни постижения.

Със заявка да продължат да популяризират и усъвършенстват корейското бойно изкуство на най-високо професионално ниво,  двамата новоназначени президенти на организацията за България и Естония приеха официално ангажимента към длъжността от председателя на Pro Taekwondo за Европа и вице президент на Световната професионална федерация Слави Бинев.

Участие в събитието от страна на  Таекуондо структурите в България взеха генералния секретар на Europe Professional Taekwondo Assosiation  мастер Сан Хюн Парк, генералният секретар на БФТ и вицепрезидент на Europe Professional Taekwondo Federation доктор Александър Минев, вицепрезидентът на БФТ Димитър Михайлов, треньорът на националния отбор Теодор Георгиев, членът на УС на БФТ Виолета Иванова и най-добрият български съдия по таекуондо и основен административен фактор Илия Димитров.

Още от Бойни спортове

Виж всички