Давид Луис: Футболът е въпрос на оцеляване

Давид Луис: Футболът е въпрос на оцеляване

Защитникът на Арсенал Давид Луис отговори на критиците си с много силен мач срещу Манчестър Сити. Вчера той игра на много високо ниво и имаше заслуги неговият тим да спечели с 2:0 в полуфинала за Купата на Англия.

Представянето му бе коренно различно от това преди месец срещу същия отбор. Тогава той сбърка за първия гол, след това направи дузпа и получи червен картон, а лондончани загубиха с 0:3.

"Имаше много критики към мен. Това е част от футбола. Разбрах през кариерата си, че част от футбола е въпрос на оцеляване. Всеки ден защитаваш отбора си, а другите защитават техните си отбори", сподели Луис след победата над Сити. - Става дума за оцеляване и точно това направих. Работих много всеки ден, след като направих грешки. Поех отговорността."

"Сега имаме да играем финал този сезон. Ще се опитаме да спечелим, защото този клуб заслужава отново да блести. В процес на развитие сме. Имаме невероятен треньор, който изважда най-доброто от нас, но скокът не може да е от 0 до 100. Трябва да разберем това и вървим стъпка по стъпка", каза още бразилецът.

Още от Футбол свят

Виж всички