COVID-19 отложи още един мач в Русия

COVID-19 отложи още един мач в Русия

ФК Сочи няма да може да играе в срещата срещу Тамбов от 29-ия кръг на руската Висша лига, който е планиран днес. Срещата трябваше да започне в 20.30 часа българско време.

Причината е, че деветима човека от Сочи са дали положителен резултат при тестове за коронавирус. Резултатите от пробите са станали известни днес. Предишният мач, който ПФК Сочи изигра, беше на 11-и този месец срещу Спартак (Москва), спечелен с 1:0.

Мачът между Сочи и Тамбов е третият, който няма да се играе заради коронавируса. Предишните два бяха на Оренбург, който трябваше да получи служебни загуби в мачовете с Урал (Екатеринбург) и ФК Краснодар. Също така имаше подобна угроза и за мача Сочи - ФК Ростов, но срещу сочинци тогава излязоха момчетата от школата на Ростов и паднаха с 1:10. 

В класирането Сочи е на 12-о място с 33 точки, а Тамбов е под тях с 18. При това положение Руският футболен съюз трябва да присъди служебна победа на Тамбов, който ще събере 31 и ще стане недосегаем за Криля Советов и на практика ще избегне изпадане.
Химки, който стана 1-и във Втора дивизия на Русия, все още не е обявил къде ще играе през новия сезон, тъй като клубът от Подмосковието няма сигурност във финансирането. Ако Химки се откаже от участие във Висшата лига, то друг отбор няма да бъде канен, а ще изпадне само един.

Още от Футбол свят

Виж всички