Муратоглу: Календарът е лудост, играчите трябва да избират между Европа и САЩ

Муратоглу: Календарът е лудост, играчите трябва да избират между Европа и САЩ

Тенис специалистът и треньор на американската суперзвезда Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, смята, че играчите ще бъдат принудени да избират дали да участват на US Open в Ню Йорк или на "Ролан Гарос" в Париж. Откритото първенство на САЩ ще се проведе по план между 31 август и 13 септември, а French Open тази година ще се състои от 27 септември до 11 октомври, тъй като заради пандемията от коронавирус нямаше как да започне в края на май, както всеки път.

"Календарът е лудост. Не зная какво ще се случи, но едни играчи ще бъдат по-подготвени от други", сподели в Zoom интервю за Tennis365 от академията си в Ница Муратоглу.

"Изглежда невъзможно, особено да сменяш континентите, да сменяш настилките. Това, което прави ситуацията още по-луда са рестрикциите при пътуване и карантина. Как да се справиш? Не виждам как нещата ще се получат, това би било възможно само ако има международно правило, позволяващо на спортистите да пътуват нявсякъде без карантина.

Мисля, че на практика играчите трябва да избират - оставаш ли в Европа, или отиваш в Америка? Трябва да видим дали ще има карантина, когато се върнеш в Европа от САЩ. Ако има такава, трябва да избереш - Щатите или клей сезона в Европа.

За един професионален играч е важно да играе, но в краткосрочен план той трябва да избере между САЩ и Европа", коментира още Муратоглу.

Още от Тенис

Виж всички