Легенда на Левски: Спестихме си нов срам в Европа

Легенда на Левски: Спестихме си нов срам в Европа

Легендата на Левски Кирил Ивков коментира разочарованието си от представянето на отбора и ситуацията на „Герена". Бившият футболист на „сините” вярва, че с отпадането си за Европа, тимът от „Георги Аспарухов” е избегнал „нов срам”

„На Левски не му трябвало да играе в Европа. Казват го, защото така им изнася, но пък честно да си кажем - нямаме отбор за турнирите. Видя се. Така си спестихме нов срам, защото той неизбежен в сегашната ситуацията. Много футболисти си тръгнаха, а други ще го направят. Но мен ми е интересно и какво се случи на другите два мача. 5 гола на „Армията" и  то срещу Димитър Димитров - Херо. Странна работа. Лудогорец също искаха много да победят, но паднаха. Не съм гледал Левски на живо от дълго време. 21,00 часа им идва малко късно, а към това трябва да прибавим и за­браните. Не мога обаче да разбера много от футболистите, по каква причина са в отбора”, коментира Ивков пред „Меридиан мач”.

„Левски не изглежда като тим за 25 милиона лева, както се афишираше. Според мен сме си средняшки отбор. От друга страна не можем и да се сърдим много на футболистите. Не са вземали пари от 3-4 месеца. Казва се, че трябвало да играят за фланелката. Как да го направят, след като повечето са чужденци, а те са тук за пари. Не им е лесно и на българите в о­бора. Това също е сигурно. Не знам какво е казал Георги Тодоров след мача. Явно е загатнал нещо, което витае от дълго време. Ясно е, че така не може да се продължава”, каза още той.

Още от БГ Футбол

Виж всички