Феновете на Славия с призив: Дайте чист въздух на футбола

Феновете на Славия с призив: Дайте чист въздух на футбола

Привържениците на Славия от "Национален фенклуб на слависта" призоваха за повторно отваряне на стадионите за фенове и допускане на зрители по време на баража за Европа срещу Ботев (Пловдив) в неделя.

По-рано през деня ръководството на Ботев (Пловдив) призова да бъде допусната публика на стадиона в квартал "Овча Купел", а според феновете на Славия подобен ход е логичен при положение, че бяха отворени дискотеките и нощните барове.

"Дайте чист въздух на футбола!

След поредица от противоречиви решения, становища и заповеди българският футбол странно се оказа сред най-опасните за заразяване места в държавата. Разбрахме с изненада, че дискотеките и нощните барове били далеч по-малко рискови места за среща с KOVID-19 от трибуните на стадиона.

Съзнаваме, че мерките срещу разпространението на вируса трябва да са адекватни на моментното състояние на обществото - здравното и икономическото. Ще добавим - и на емоционалното състояние, чийто баланс за привржениците на спорта няма как да не зависи от наличието на вълнения и адрeналин при посещение на мачове на любимия отбор.
Цялата българска футболна, а и спортна общественост, отново мечтае за свободни тренировки и мачове на открито със зрители. Получи ги само за кратко. Защото завесата на забраната пак беше спусната. Без значение, че точно чистият въздух на стадионите няма как да не ги превръща сред най-безопасните места при спазване на предписанията за отстояние и защита.
В края на първенството, донесло непостиган от 23 години успех за любимия ни отбор "Славия" и на прага на решителния бараж за класиране в европейските турнири срещу "Ботев", апелираме вратите на стадионите отново да бъдат отворени. При строго съблюдаване за евентуални нарушения на разпоредбите. Защото от практиката в последния месец се видя и разбра правилата не се прилагат само от феновете на определени отбори, но от изпразнените трибуни страдат всичките. Сигурни сме, че апелът ни ще бъде подкрепен от всички отбори, на които предстоят баражи.
Дайте чист въздух на футбола и запалянковците!
Национален фенклуб на слависта".

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички