Мартин Кръстев: Готов съм да се впусна в предизвикателството национален отбор

Мартин Кръстев: Готов съм да се впусна в предизвикателството национален отбор

Мартин Кръстев е дебютант в мъжкия национален отбор по волейбол на България. Състезателят, играещ на поста централен блокировач, попадна в полезрението на треньорското ръководство Силвано Пранди – Николай Желязков след един много добър сезон със състава на Дунав (Русе).

Мартин Кръстев заяви, че е готов за предизвикателството национален отбор, а ето още какво каза за BGvolleyball.com за първото си участие с „лъвовете“:

За първи път си повикан в националния отбор. Как се чувстваш?

Страхотно, много се радвам, че получих повиквателна и имам възможността да тренирам с този състав. Чувствам се добре физически и давам всичко от себе си на тренировка. Надявам се този отбор да се развива занапред. Аз лично съм мотивиран до покажа какво мога. Също така се надявам най-вече лагерът да ми помогне за подготовката за предстоящия сезон.

Тази повиквателна изненада ли бе за теб, или отговор на добрата ти игра през сезона?

Общо взето беше голяма изненада. Направих наистина добър сезон с Дунав, но честно казано не очаквах това. Но дойде като една добра новина, която приемам с отворени обятия. Готов съм да се впусна в това предизвикателство.

Как се чувстваш сред по-старите национали?

Нормално. Те се държат професионално към всеки един от нас, по младите и новите имена. Смятам, че обстановката е много доба и има добър колектив в отбора.

Какво мислиш за тази дълга подготовка без мачове?

Трудно е, защото това е подготовка и на тялото, и на психиката. Но това лято могат да се направят много неща. Тази подготовка е нужна за всеки един от играчите и сме изпълнени с мотивация

Продължаваш през следващия сезон в Монтана, защо избра този клуб?

Защото има добър екип от треньор и състезатели. Смятам, че Монтана е точното място за моето развитие. Най-вече това, че отборът има амбиции за добри резултати в родното първенство и Европа, което е допълнителен стимул да бъдеш част от този състав. Надявам се да успеем да направим силен сезон.

Какво си пожелаваш за бъдещето?

Най-вече да съм здрав. Да покажа на какво съм способен и да се развивам максимално в спорта.

Още от Волейбол

Виж всички