Фиорентина поиска Игуаин, за да пусне Киеза в Юве

Фиорентина поиска Игуаин, за да пусне Киеза в Юве

Фиорентина няма лесно да пусне звездата си Федерико Киеза да премине в редиците на един от големите си съперници Ювентус. "Виолетовите" ще поискат сериозна компенсация от "бианконерите", като желанието им е на "Артемио Франки" да пристигне нападателят на торинци Гонсало Игуаин в комплект със защитника Кристиан Ромеро, твърди "Гадзета дело Спорт".

Всъщност от Фиорентина искат да задържат Киеза в редиците си, но последните индикации са, че това ще бъде трудна задача, тъй като желанието на 22-годишния футболист е да премине в по-голям клуб. Поради тази причина президентът на "Виола" Роко Комисо вече е по-склонен да пусне крилото, но само при достатъчно добра оферта.

От Ювентус не крият желанието си, да привлекат Киеза и са склонни да предложат като бартер няколко футболисти. Торинци едва ли ще имат проблем да удовлетворят желанието на Фиорентина и да пратят Игуаин и Ромеро на "Артемио Франки". Шампионите дори са склонни да поемат част от заплатата на аржентинския нападател, която е 7 милиона евро на година, за да улеснят осъществяването на сделката.

Още от Футбол свят

Виж всички