Големи шампиони наградиха млади таланти в атлетиката

Големи шампиони наградиха млади таланти в атлетиката

Две от емблематичните лица от историята на българската атлетика Светла Димитрова-Пищикова и Живко Виденов се включиха в поредното занимание от популярната програмата "А1 атлетика за младежи" на БФЛА.

Над 50 деца от няколко софийски клуба се включиха в щафетни игри за деца от 7 до 12 години, както и в контролно състезание на 60 метра и скок дължина. Заниманията на Националния стадион "Васил Левски" бяха ръководени от екип на БФЛА и рекордьорката на скок дължина в зала Магдалена Христова.

Димитрова-Пищикова и Виденов връчиха грамотите на децата, които поискаха снимки и автографи от известните атлети.

Светла Димитрова-Пищикова е двукратна европейска шампионка на 100 метра с препятствия, вицешампионка на света в тази дисциплини и двукратна световна шампионка на седмобой за девойки.

Живко Виденов пък е национален рекордьор на 60 метра с препятствия в зала и на 110 м с препятствия и е финалист от световни и европейски първенства.

Популярната програма "А1 атлетика за младежи" вече премина през няколко града на страната, сред които Перник, Петрич, Сандански и Видин, а в следващите дни са планирани занимания в Костенец и Пловдив.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти