Конте: Напълно вярвам в своите играчи

Конте: Напълно вярвам в своите играчи

Наставникът на Интер Антонио Конте е категоричен, че изцяло вярва на своите играчи и затова ще даде шанс на всеки един от тях до края на сезона, въпреки горещините и сгъстената програма за оставащите мачове.

“Нека оставим загубата от Болоня зад нас и да се подготвим за мача с Верона. В такива случаи е по-добре, че следващият мач е толкова скоро. Със сигурност ще има известна доза горчивина и разочарование, но междувременно трябва да се фокусираш върху следващия двубой, който в този случай е важен срещу много добър отбор като Верона. Подготвяме се както винаги, изучавайки опонентите. Гледаме позитивните и нетолкова позитивните неща, къде трябва да се представяме добре и къде е нужно да обръщаме по-голямо внимание. Важно е всички играчи да знаят какъв тип мач ще изиграем.

Милан Шкриняр се завръща, а Данило Д'Амброзио и Алесандро Бастони са аут, както и контузените. Всички отбори са изправени пред същия проблем - да играят при тези високи температури и сгъстена програма за трите точки. Неизбежно е, че травмите ще са част от цената, която ще заплатиш. Понякога решаваш да не рискуваш въобще, защото го има страха да загубиш даден футболист за много мачове, но аз изцяло вярвам на своите играчи. Следователно, имам възможността да дам на всеки един от тях шанс, знаейки, че това ще бъде възнаградено с добро представяне, отношение, желание и решителност”, коментира Конте пред клубната телевизия.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички