Кирил Ананиев: При над 200 болни на ден ще трябва да се възстановят част от мерките (видео)

Кирил Ананиев: При над 200 болни на ден ще трябва да се възстановят част от мерките (видео)
Съпоставимо с другите областни градове, случаите на коронавирус в София не са пик, макар че ме притесняват. И един човек да е, министърът на здравеопазването винаги се притеснява. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев .
174 са новите случаи на коронавирус у нас, жертвите са 4
174 са новите случаи на коронавирус у нас, жертвите са 4

"Случаите на коронавирус в София не са голямо нарастване в контекста на броя хора, които живеят в България. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса. Ако той ескалира, сме готови във всеки един момент да предприемем необходимите мерки. Трябва да спазваме дисциплината: дистанцията, да носим маските. Засилили сме контрола в цялата страна, защото явно без контрол няма да мине", допълни той.

По думите на Ананиев ескалация ще настъпи, когато броят на новозаразените надскочи 200 души дневно и то за по-продължителен период от време.

21 Красен Кралев, Кирил Ананиев БФС и Националния оперативен щаб на тема “Мерки срещу разпространението на коронавирус при провеждането на футболни срещи

 

"Няма дефиниция за ескалиране в нито една държава, но според мен, преминавайки границата от 200 души, е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро. Моята заповед за болниците и лечението на коронавирус не е отменена, няма да оставим пациент без лечение", посочи здравният министър.

Той увери, че при достигане на капацитета на деветте столични болници, които приемат пациенти с коронавирус, останалите лечебни заведения имат създадена организация и готовност за откриване на такива отделения.

По думите му има засилен контрол в цялата страна.

Още от Други спортове

Виж всички