Ферари се оправдаха с COVID-19 за раздялата със Себастиан Фетел

Ферари се оправдаха с COVID-19 за раздялата със Себастиан Фетел

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е бил първи избор на Ферари за партньор на Шарл Льоклер през 2021 година. Пандемията от COVID-19 обаче е променила всичко, твърди шефът на Скудерия Матия Биното. Така по-рано бе официално обявено, че Себастиан ще бъде заменен от испанеца Карлос Сайнс, който ще се присъедини към новия си тим от Макларън след края на сезона.

Биното говори на видеоконференция от "Ред Бул Ринг": "И публично, и в лични разговори, още от зимата твърдяхме, че той е нашият първи избор. По традиция доста пилоти се свързаха с нас през зимата и питаха дали има работа за тях, така че със сигурност опции винаги сме имали. Това обаче не промени мнението ни и Себ продължи да бъде първи избор. Какво стана след това? Вирусът и пандемията промениха целия свят, не само моторните спортове и Формула 1 в частност".

Биното добави, че върху решението са повлияли отлагането на новите регулации за 2022 година и въвеждането на таван на бюджетите през 2021.

"Цялата ситуация се промени, а на всичкото отгоре сезонът дори не е започнал, така че Себ нямаше как да излезе на трасето и да докаже колко е мотивиран да кара за Ферари. Това не е приятно за него. Не е доволен и това е нормално", каза още той.Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти