Легендарният Александър Томов: Короната бяга от мен

Легендарният Александър Томов: Короната бяга от мен

"Короната бяга от мен", отсече легендарният български борец Александър Томов. Петкратният европейски и световен шампион е здрав като бик и дава пример срещу психозата от зловещата пандемия. Всеки ден исполинът наглежда тренировките в своя клуб Левски на стадион "Георги Аспарухов". 71-годишният Томов следи как младите таланти въртят обиколки в близкия парк от неговото любимо място - тенекиенето кафе на "Герана".

"Стреснаха ни много с тая корона", сподели пред "България Днес" Томов. "Все едно не трябва да се излиза. Цял ден това се говори по телевизията. Няма как да си стоя у дома при това хубаво слънце. То ми помага да свалям килограми", каза още Томов.

Топлото време е отлично за младите таланти на "синия клуб", които трябва да влизат в категория. За съжаление пандемията обърка тотално календара във всички спортове, включителон и в борбата.

"Попречи за провеждане на големите състезания. Децата се върнаха в залата. Имат голямо желание да се готвят и да се борят. Преди прекъсването някои от тях бяха в топформа. Щяха да донесат доста медали за клуба. А сега, след като няма състезания, не е ясно как ще получими финансиране от министерството на спорта за годината. Трябва да питате Красен Кралев как ще се процедира в тази обстановка. Всеки един лицензиран български клуб получава държавна субсидия. Финансирането е базирано на класиранията в националните състезания във всички възрастови групи. С тези пари плащаме и заплатите на треньорите, които са много съвестни и продължават да работят", допълни Томов.

Още от Бойни спортове

Виж всички