Тихо сбогуване на Касийяс с футбола

Тихо сбогуване на Касийяс с футбола
Икер официално се отказа от изборите за президент
Икер официално се отказа от изборите за президент

Вратарят Икер Касийяс, капитан на испанския национален отбор дълги години и световен шампион от 2010-а година в Южна Африка, тихо каза “сбогом” на активната си футболна кариера, след като договорът му с Порто като играч изтече в сряда.

39-годишният мъж преживя инфаркт по време на тренировка миналата година и не е играл от април 2019-а. През този сезон той остана част от отбора, макар в нито един момент да не взе участие, като само няколко пъти беше в групата.

Президентът на Порто Пинто да Коща заяви в понеделник, че Икер ще напусне клуба, тъй като договорът му изтича. В доста от мачовете той беше записван като част от треньорския щаб на клуба и седеше като такъв на пейката. В понеделник по време на пътуването за мач в Пасош де Ферейра, спечелен от Порто с 1:0, Касийяс публикува снимка в туитър-акаунта си и написа: "Последното пътуване!". Клубът Порто от своя страна разпространи видео на страницата си, посветено на испанския ветеран, под слогана "Завинаги един от нас!".

Касийяс пристигна на Ещадио до Драгао през сезон 2017/2018 и до момента имаше 156 шампионатни мача, участвайки и в една спечелена титла. В един момент той беше решил да се кандидатира за поста президент на Испанската федерация по футбол, но в последствие промени мнението си и оттегли заявката. Много медии прогнозираха, че той ще получи предложение да работи за Порто, но към момента такава оферта няма.

Още от Футбол свят

Виж всички