Шампиони на Русия подсилват Монтана

Шампиони на Русия подсилват Монтана

Млади руски гиганти ще попълнят селекцията на мъжкия отбор на Монтана за новия сезон в Суперлигата на България 2020/21.

Към клуба от Северозападна България ще се присъединят 219-сантиметровият диагонал Максим Сапожков, който е роден 2000 година и 200-сантиметровият разпределител Максим Крескин, който е роден 2001 година.

219-саттиметровият Максим Сапожков ще играе на поста диагонал в Монтана 

И двамата волейболисти са израсли в школата на руския ВК Локомотив (Новосибирск), където са били под ръководството на родния треньор Георги Петров. Особено впечатляваща е биографията на 219-сантиметровият Сапожков, който е два пъти шампион на Русия в младежката лига и два пъти носител на Купата на страната. Също така той шампион на Европа със „сборная“ за младежи под 20 години.

200-сантиметровият Максим Крескин ще играе на поста разпределител

Мъжкият отбор на Локомотив (Новосибирск), който е воден от бившият селекционер на България Пламен Константинов, пък стана шампион на Русия, като спечели първа историческа титла в клубната си история, а самият Константинов бе избран за треньор №1 на първенството. Между руския клуб и Монтана вече има изградена връзка за преотстъпване на играчи, която продължава и за новия сезон.

„Продължаваме с установената вече традицията да пращаме играчи към ВК Монтана. Практиката показа, че това е работещо. Особено добре се видя при разпределителя Константин Абаев, който след един добър сезон в Монтана, а след това и във френското първенство, вече е готов да поеме диригентската палка в Локомотив“, заяви за BGvolleyball.com Пламен Константинов.

Стартирана е процедура по издаване на документи на руснаците за пребиваване у нас, като се очаква те да се присъединят към Монана за начолото на подготовката.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти