Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс

Северин Димитров: Щастлив съм, че се завръщам в Разлог

Северин Димитров: Щастлив съм, че се завръщам в Разлог

Северин Димитров поема мъжкия отбор на Пирин (Разлог) за предстоящия сезон в Суперлигата 2020/2021. Така родният специалист, който водеше Славия през изминалия шампионат в елита, прави завръщане начело на разложани, след като бе на треньорския пост преди два сезона.

Ето какво каза Северин Димитров в интервю за BGvolleyball.com за своето завръщане, целите и бъдещето пред клуба. 

Защо се върнахте начело на Пирин?

Преди два сезона бях там и познавам много добре обстановката,както  и работата в клуба. След като говорих с ръководството на Пирин видях, че има дългосрочна стратегия за развитието на младите състезатели. Това много ми харесва и идеята ме грабна. В последните две години в Славия работих именно с млади играчи. Щастлив съм, че се завръщам в Разлог. Времето, прекарано преди това в този клуб бе много ползотворно и се надявам да продължим така и занапред.

46 Славия - Черно море

Тогава не успяхте да вземете медал, сега към какво ще се стремите?

Да, тогава не успяхме. Сега също ще бъде трудно с оглед на това, че по-голямата част от състава ще бъде изграден от волейболисти от школата на Пирин. Затова основната цел ще бъде развитието на тези играчи, трупане на опит и преминаването на едно по-високо ниво. Въпреки това отново ще се стремим да покажем най-добри резултати и да бъдем сред водещите отбори в Суперлигата.

Не съм провел задълбочени разговори още с ръководството за конкретни цели за новия сезон, но ще работим за това, този млад отбор на Пирин да бъде пример в първенството.

 

Участие в първата осмица постижима ли е?

Въпреки младият състав, на който ще разчитаме, естествено ще се борим за участие първата осмица на Суперлигата. Смятам, че имаме възможности за това. Надявам се да успеем.

Започнахте ли работа по селекцията на тима?

Започваме да мислим за селекцията, като основното на този момент е да видим на кои постове от какви състезатели ще имаме нужда. Ще се концентрираме  и върху това кои са подходящи за тези постове. Покрай по-младите ще се опитаме да привлечем и поне 1-2 опитни състезатели. Не трябва да изпускаме момента.

46 Славия - Черно море
 

Как възприемате формата от две осмици в Суперлигата за новия сезон?

За мен лично това решение е ползотворно. Ще се присъединят четири нови клуба, някои с възможности, като например Берое 2016 (Стара Загора). В елита ще дойдат клубаве, които имат собствена школа и произвеждат собствени състезатели. Всичко това само е в плюс за мъжкото първенство. Ще има разширение на географията и смятам, че шампионатът определено ще бъде интересен.

Обсъждате ли евентуален ваш приемник на треньорския пост в Славия?

Първо ще завърша първенството от настоящия сезон при подрастващите, като ще водя юношите на Славия под 20 години на държавните финали (14-19 юли). След това ще търсим подходящ човек, който да развива тези състезатели.

Още от Волейбол

Виж всички