Клоп разкри тайната на успеха на Ливърпул

Клоп разкри тайната на успеха на Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посочи един от от основните фактори за успеха на отбора през този сезон. Преди няколко дни мърсисайдци спечелиха титлата, която всички на "Анфийлд" чакаха в продължение на 30 години, като го направиха седем кръга преди края на сезона. Според германеца в нито един момент той и играчите не са мислили за точките и преднината пред конкурентите, а са били фокусирани и максимално мобилизирани да изстискат и последните си сили, но да спечелят дадения мач. Клоп написа писмо, адресирано до "Ливърпул Екоу", в което се опита да обясни на хората колко горд е със своите играчи.

"Би било грешка да се съсредоточим върху това с колко точки водим, защото не мога да се сетя за много мачове, в които не сме били принудени да се борим за всеки сантиметър. В някои от тях трябваше да извадим максимално всичко от себе си, за да намерим начин да стигнем до победата. Колко пъти съм влизал в съблекалнята след мач, за да изразя радостта и изумлението си от това, което съм видял току-що, и виждах, че момчетата не могат да стоят на краката си, защото бяха дали толкова много на терена.

Това е много трудно първенство и ние го спечелихме по изключително труден начин, независимо какво казва класирането.

Всички признания, които играчите получиха, са напълно заслужени. Като техен мениджър, аз не бих могъл да бъда по-горд. Всички се съсредоточават върху техните качества и отдаденост, но едно нещо, което е пренебрегвано, е че като група те разбират какво точно означава да представляваш този град и да носиш неговото име.

Това е горивото, което винаги е там и ни дава сила за всяка една стъпка", пише Клоп.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички