Кьолн удължи договора на спортния си директор

Кьолн удължи договора на спортния си директор

Кьолн обяви, че удължава договора на спортния си директор Хорст Хелд до юни 2023-а година, въпреки че през този сезон тимът регистрира серия от 10 мача без победа.

Хелд и старши треньорът Маркус Гиздол бяха назначени в края на миналата година и направиха необходимото отборът да запази мястото си в елита, точно след завръщането при най-добрите. В края на сезона обаче дойде и лошата серия.

"Ние винаги сме имали идеята да поддържаме последователност за позицията на спортния директор и това се отнася и при назначението на Хорст Хелд на поста, заяви президентът на Козлите Вернер Волф.

Откакто пристигна през ноември, той успешно се справи с няколко кризисни ситуации в трудни условия. Самият Хелд пък заяви, че пред клуба има сериозни предизвикателства, които са наложени от коронавирус-кризата. "Нямам търпение да получа още възможности и да издигна Кьолн като стабилен клуб за дълго време в Бундеслигата, каза още бившият централен нападател.

Според сайта на списание "Кикер", старши треньорът Маркус Гиздол също в скоро време ще получи оферта с нов договор. Кьолн завърши на 14-о място в първенството, след като в последния ден от кампанията беше съкрушен с 1:6 от Вердер (Бремен), за когото победата означаваше спасяване от директното изпадане.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти