Как ще действа БФС след думите на Букарев?

Как ще действа БФС след думите на Букарев?
Наставникът на сигурния изпадащ от efbet Лига Асен Букарев обяви сензационно пред национален ефир, че е правен опит тимът му да легне на Царско село.

Царско село с важна крачка към баража за Европа (видео+галерия)
Царско село с важна крачка към баража за Европа (видео+галерия)
Обажданията били приятелски, но за сметка на това от доста места. Както е известно, съставът на Любослав Пенев победи с 1:0 в Бистрица.

"Видяхте, че ние винаги играем феърплей, както бе и днес. Защото от много места ни търсеха да дадем мача. Да легнем на Царско село и да ги пуснем. Това няма как да стане, докато съм треньор, където и да е. Визирам приятелски обаждания, да ги пуснем по симпатия, а не за пари. Чисто по съседски", бяха точните думи на Букарев веднага след мача.

 
61 Витоша - Царско село
Самото изказване със сигурност ще отвори изключително много работа на БФС и комисията по феърплей в централата. Интересно е какво ще е становището на централата, след като проучи случая. Защото от Витоша трябва да кажат директно имената на хората, които са ги търсили, за да искат "бистришките тигри" да дадат срещата, а те явно са много, по думите на Букарев.


Тъжното е, че футболът ни, който и без това е на дъното и се разяжда от ежедневни разправии на всякакви нива, е забъркан в още един голям скандал. Този може да се окаже на темата, която за УЕФА и ФИФА, заедно с расизма, не търпи никаква толерантност.

Последните години съмненията за уредени мачове у нас чувствително намаляха, което е хубава новина, но интересното е, че няколко пъти бе замесено името на Царско село. През април 2018 година от БФС съобщиха, че топченгета са отишли да наблюдават срещата между Оборище и Царско село от Втора лига. Сигналът тогава бил подаден от Системата за ранно предупреждение на УЕФА, откъдето на няколко пъти били получавали информации за съмнителни мачове  на двата отбора. В началото на този сезон пък през юли 2019 година дисциплинарната комисия към БФС порицава и наказва с глоба от 5000 лева Царско село за съмнителни мачове със Струмска слава от Втора лига и Купата на България.
БФС глоби и порица Царско село заради съмнителни мачове
БФС глоби и порица Царско село заради съмнителни мачове


Ето тогавашното официалното съобщение на БФС:

На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Царско село“ гр. София с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева. На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Струмска слава“ гр. Радомир с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

 "Съд до дупка. Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. Ще се съдим до последно с тези, които ни обвиняват без да имат доказателства", заяви тогава собственикът на Царско село Стойне Манолов.

 
Именно това е крайно време да се случи. Прокуратурата и МВР да се самосезират, ако държавата иска в България да има развитие на най-обичания спорт, който изживява най-тежките си дни.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти