Крис Бош: Булс искаха аз да съм в основата на привличането на ЛеБрон и Уейд

Крис Бош: Булс искаха аз да съм в основата на привличането на ЛеБрон и Уейд

Бившият играч на Торонто Раптърс и двукратен шампион с Маями Хийт Крис Бош си припомни за лятото на 2010-а, когато заедно с ЛеБрон Джеймс се присъединиха към Дуейн Уейд в "горещите". Бош сподели, че триото е имало оферти от Чикаго Булс, като цел №1 на "биковете" е била именно бившето тежко крило.

"Беше близо да се случи. Те имаха парите и впрегнаха усилията си, но не успяха да вземат и трима ни", казва Бош за неуспешната сделка. "Едно от нещата, които те се опитваха да направят, бе това аз да съм основата. Казаха ми, че ако аз дойда, и другите ще дойдат също. Таж Гибсън, Джоаким Ноа, Луол Денг, Ди Роуз, който направи MVP сезон... Това беше солиден отбор, а също така те бяха на новобрански договори. Имаха потенциал да бъдат много добри", каза Бош пред TrueHoop.

Попитан дали е смятал да подпише с Булс, 11-кратният участник в "Мача на звездите" сподели, че първоначално не е мислел да го прави. "Обмислих го, но първоначално не смятах да го направя. Но с времето започваш да слушаш думите на хората и тогава става съвсем различно", добави 36-годишният Бош, който бе принуден да прекрати кариерата си заради здравословни проблеми през 2017-а. 

Още от Баскетбол

Виж всички