ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Новите попълнения на Монтана: Целим се в медалите, чест е да играем за един от най-добрите отбори

Новите попълнения на Монтана: Целим се в медалите, чест е да играем за един от най-добрите отбори

Разпределителят Виктор Костадинов и центърът Мартин Кръстев, които се изявяваха в тима на Дунав (Русе), ще носят екипа на Монтана през сезон 2020/2021. Клубът работи активно за изграждането на състава, като ще преследва по-високи резултати в Суперлигата и ще играе за втори път във втория по сила волейболен турнир в Европа - за Купата на ЦЕВ.  

Какво споделиха пред BGvolleyball.com новите имена в тима от Северозапада - за трансфера, опита в русенския клуб, новите цели, прочетете в следващите редове. 

Поемаш по нов път – ще играеш за Монтана. Как се случиха нещата около трансфера?

Виктор Костадинов: Не беше трудно да взема това решение и да приема предложението. Монтана е един от най-добрите отбори в България в последните години и се радвам, че ще имам възможността да играя за него през предстоящия сезон. 

 

Мартин Кръстев: Както обичайно - говорих с треньорите, споделиха ми амбициите на клуба и условията, които отборът може да предложи, и след известно време нещата се случиха.  

Кое бе решаващото, което те накара да приемеш предложението?

Виктор: Високите цели и амбиции, поставени пред отбора, както и професионализма и опита на старши треньора и неговия щаб. 

Мартин: Най-вече това, че отборът има амбиции за добри резултати в родното първенство и Европа, което е допълнителен стимул да бъдеш част от този екип.  

Ще имаш възможност да играеш в евротурнирите, как се чувстваш?

Виктор: За мен това е ново предизвикателство. Радвам се, че ще мога да играя в мачове с такъв голям заряд, в които защитаваш не само честта на клуба, но и тази на страната. 

Мартин: Чувствам се добре, мотивиран да покажем какво можем и надявам се да успеем да демонстрираме добра игра. 

 

Какви са амбициите ти с новия отбор?

Виктор: През целия сезон да показваме добра игра и постоянство. Лично аз си поставям за цел спечелване на медал. 

Мартин: Моите лични амбиции са винаги максимално добро представяне на мен и отбора независимо къде се състезавам, но очаквам отборът да бъде в челните места.  

Как ти се струва съставът? 

Виктор: С всички от момчетата се познаваме. С повечето от тях дори и сме играли заедно в предишни клубове. Надявам се да успеем да постигнем разбирателство и добър колектив. 

Мартин: Щом старши треньорът Даниел Пеев е взел решението всеки от отбора да бъде част от него, значи е преценил, че съставът е боеспособен и ще успее да се справи.  

Предполагам, не са липсвали оферти от други клубове…

Виктор: Да, имаше оферти и от други клубове, но аз бях категоричен в решението си да играя за Монтана. 

Мартин: Имах няколко оферти, но не се стигна до нищо сериозно.

32 Левски - Дунав 0:3

В Монтана ще играеш със съотборника ти от Дунав Мартин Кръстев/Виктор Костадинов. Имахте ли разговор преди или след реализирането на трансфера?

Виктор: С Мартин сме в много добри лични и професионални отношения и факта, че отново ще сме в един отбор определено ни зарадва. 

Мартин: С Виктор имахме разговори по-време на подписването на договора му, но, общо взето, бяха повечко шеги - нищо сериозно. Все пак Виктор има второ умение освен волейбола и то е комик определено (смее се).

32 Левски - Дунав 0:3

Какъв тандем бяхте във вече бившия ви отбор?  

Виктор: Когато сме на игрището, има синхрон в играта между двама ни, както и разбирателство. Така че се надявам това да продължи, дори и да подобрим постигнатото досега. 

Мартин: Както споменах - той има страхотно чувство за хумор и много професионално отношение към работата в залата. Определено мога да кажа, че се чувствам О.К. на терена с него. 

За първи път си в националния отбор. Имаше ли емоции, когато получи повиквателната?  

Мартин: Емоции не липсваха - все пак това е националният отбор на България. 

32 Левски - Дунав 0:3

Ще тренираш редом с най-големите имена на българския волейбол. Какви са очакванията ти от този лагер?  

Мартин: Очакванията са ми най-вече всички да бъдем здрави и добре подготвени физически, имайки в предвид дългата принудителна почивка и липсата на качествени тренировки, но смятам, че с добре свършена работа това лято, всичко ще бъде наред. 

Как премина времето ти в изолация и без волейбол? 

Мартин: Общо взето стоях вкъщи, разхождах се в планината, опитвах се да тренирам, доколкото имах възможност. Радостното е, че всичко започва да се нормализира и отново ще се върнем към рутината ни. Бъдете здрави!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички