Първи групов тест в Супербайк след COVID-19

Първи групов тест в Супербайк след COVID-19

Участници в Световния супербайк шампионат (WSBK) ще проведат първи групов тест след прекъсването на сезона заради COVID-19. Домакин на теста ще е пистата „Мизано“ в Италия, като участие ще вземат заводските пилоти на Kawasaki Джонатан Рей и Алек Лолс, както и тези на Ducati Скот Рединг и Чаз Дейвис.

Освен тях в двудневния тест ще се включат и частните пилоти на италианската марка Леон Камие (Barni Racing Team), Михаел Рубен Риналди (Team Goeleven), Леандро Меркадо (Motocorsa Racing) и Силван Берие (Brixx Performance). Големите отсъстващи ще са пилотите на Yamaha (Михаел ван дер Марк, Топрак Разгатьоглу, Федерико Карикасуло, Гарет Герлоф и Лориз Баз), които се предполага, че ще проведат самостоятелна подготовка преди подновяването на сезона.

Тестът на „Мизано“ ще даде първа възможност на отборите и пилотите да изпробват новата настилка на трасето, което бе преасфалтирано след визитата на шампионата през 2019 година. Световният супербайк бе един от малкото шампионати, които успяха да започнат своя сезон пред светът да спре покрай пандемията от коронавирус. WSBK проведе своя кръг на „Филип Айлънд“ в Австралия, по-малко от седмица преди Формула 1 да отмени своята надпревара в страната.

Лидер в класирането при пилотите след трите надпревари в Австралия е Алекс Лолс с 51 точки, втори с 39 е Скот Рединг, а тройката с 34 допълва Топрак Разгатьоглу.

Сезон 2020 в WSBK ще бъде възобновен на испанската писта „Херес“ на 1 и 2 август.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти