Национален форум "Ветроходство в Черно море" ще се проведе за втора поредна година

Национален форум "Ветроходство в Черно море" ще се проведе за втора поредна година

За втора поредна година предстои едно уникално събитие във Варна с нова дата: 27 юни 2020 г. (събота), когато ще се проведе Национален форум "Ветроходство в Черно море" в зала АУЛА на Икономическиуниверситет-Варна от 13:00 до 18:00 ч. Форумът е насочен към широката публика и е подходящ за всички, като акцентът тази година е морската култура сред младите и възможностите на ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море.

Новото тази година е, че лекторите ще обсъждат морски теми в пет дискусионни панела, сред които изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти от Варна, Бургас, Балчик и Созопол; организаторите нарегати за килови яхти в България; журито от конкурса за есе на тема "Морска култура - какво е това?". Специални гост-лектори са ръководните представители на ДП "Пристанищна инфраструктура" (А. Забуртов), ИА Морска администрация (Ж. Петров) и Пристанище Варна ЕАД (Т. Тодоров). За официалното откриване на Форума е поканен кметът на Варна- г-н Иван Портних.

Ветроходна академия Кор Кароли кани всички любители на морето да присъстват на Форума, а освен, че ще имат възможност да задават въпроси и разговарят с лекторите, те ще могат да участват в жребий за ваучер-подарък "Ветроходен курс", като се регистрират на сайта, където и ще получат повече информация за пълната програма на Форума: www.corcarolisailing.org/forum_2020. Входът е свободен.

По време на Форума строго ще се спазват всички противоепидемични мерки, като публиката ще бъде до 50% от капацитета на Аулата, при спазване на отстояние от 1,5 м на човек, а освен това няма да бъдат допускани хора без маски или предпазни шлемове.

Второто издание на Национален форум "ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ" се организира от ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, в партньорство с Иконoмически университет-Варна, ДП ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА, MUSSALA-застрахователен брокер, Хотел и казино "ЧЕРНО МОРЕ", MY POS, TOTAL E&P BULGARIA BV, IV Ceilings, Bon Marine, БЛЕК СИЙ ЯХТИНГ и Сдружение "За интелигентен растеж".

Всяка година Форумът ще се провежда в различни градове, а в настоящата 2020 г. започва от Варна по повод честванията на 100 години от създаването на Икономически университет-Варна, като следващите годинище бъде в Бургас и София.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти