Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс 0:1

Стоунър: Роси трябваше вече да се е отказал, разваля легендата за себе си

Стоунър: Роси трябваше вече да се е отказал, разваля легендата за себе си

Двукратният световен шампион в клас MotoGP Кейси Стоунър е разочарован от факта, че Валентино Роси ще завърши своята кариера в сателитен отбор. Коментарът на австралиеца идва, след като стана ясно, че Роси ще бъде заменен от Фабио Куартараро в заводския тим на Yamaha през 2021.

Италианецът първоначално смяташе да вземе решение за евентуалното прекратяване на своята кариера след първите 6–7 състезания за 2020. Забавянето на старта на сезона заради пандемията от коронавирус обърка и тези планове на Доктора и по всичко изглежда, че той ще продължи да се състезава и през 2021 година. За целта Роси ще заеме мястото именно на Куартараро в Petronas Yamaha. В малайзийския отбор италианецът ще продължи да получава пълна заводска подкрепа от японската марка.

"Вярвам, че ако Роси бе напуснал спорта по-рано, щеше да остави различно впечатление за себе си – това на трудно победимия Роси. Той все още ще остави подобно, но с годините започва да си личи колко по-лесно е да го надвиеш. Разочароващо е да видиш пилот, за чиито услуги всички наддаваха колкото могат повече, да бъде понижен в сателитен отбор“, коментира Стоунър пред FOX Asia.

"Вярвам, че той все още може да се бори за подиуми и победи, това не се губи, но вече му е много трудно срещу всички тези млади пилоти“, завърши шампионът за 2007 и 2011.

Още от Моторни спортове

Виж всички