Шеф на Милан: След края на сезона ще обсъдим ситуацията около Златан

Шеф на Милан: След края на сезона ще обсъдим ситуацията около Златан

Спортният директор на Милан Рики Масара разкри, че след края на сезона ще се състои среща между клубното ръководство и звездата на тима Златан Ибрахимович, на която ще бъде обсъдено неговото бъдеще на “Джузепе Меаца”. Както е известно, договорът на нападателя изтича именно в края на кампанията.

“Ибрахимович е шампион, отборът много се подобри с неговото пристигане. Но след края на сезона трябва да обсъдим ситуацията, включително и неговия възглед върху нея. Той искаше да помогне на Милан по време на труден за клуба период. Няма нужда да казвам, че всеки отбор е по-добър с Ибрахимович в него, тъй като той е феноменален играч.

Милан не бива да остава извън Европа задълго, така че класиране за евротурнирите абсолютно е главната ни цел. Непрестанно обсъждаме ситуацията със собствениците и Иван Газидис. Обединената ни идея е да върнем Милан към върха на италианския и европейския футбол. Има определени параметри, които трябва да спазваме, но не искаме да се отказваме от желанието ни да бъдем конкурентоспособни. Пандемията ускори финансовата криза за футболните клубове. Всички се опитваме да комбинираме обещаващи младежи с по-опитни фигури, които да им помогнат да станат зрели”, коментира пред “Скай Спорт Италия” Масара, който също така потвърди, че контрактите на шведа, Джакомо Бонавентура, Лукас Билия и преотстъпените в тима играчи са били удължени до август.

Още от Футбол свят

Виж всички