Илиан Илиев: Единствено не се знае кога ще има конгрес, ЛЕ ще е бонус

Илиан Илиев: Единствено не се знае кога ще има конгрес, ЛЕ ще е бонус

Наставникът на Черно море Илиан Илиев обяви след трудната домакинска победа с 1:0 над Витоша (Бистрица), че мачовете без значение не се отразяват много добре на тима. Специалистът допълни, че ако неговият тим спечели баража за Лига Европа, това ще е бонус за моряците. А пък единственото нещо, което не се знаело в българския футбол е кога ще има конгрес.

“Мачът го изиграхме сериозно, както предния. Не успя да влезе втори гол, за да го довършим по-спокойно. Надявам се тези три мача да ги докараме до някакво състезателно ниво, защото нямат никакъв залог. Големият въпрос е има ли полза от този формат?

Положиха усилия, но мотивацията не е на 100%, а не трябва да е така, защото ни предстоят баражи със сериозни отбори като Ботев или Арда.

Ако бяхме изиграли пълния формат, хипотетично Витоша можеше да се спаси, а ние можехме от седми да станем четвърти. Сега не играем за нищо.

Единственото, което не се знае, е кога ще има конгрес.

Но трябва да се адаптираме. Ако тези мачове бяха с по-голям залог, щяха да са по-интересни. Но дори и без залог е добре да побеждаваш”, каза Илиев, който е сигурен, че следващият двубой на варненци срещу Етър ще е толкова тежък, колкото днешния.

“Витоша загуби от ЦСКА в последните минути. Днес с нас създадоха две-три добри ситуации. Не можем да подценим нито един отбор. Следващият мач с Етър ще е също толкова труден. Той ще е още една стъпка към баражите. Ако спечелим баража за Лига Европа, това ще е като бонус”, завърши Илиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти