Хавертц да не обръща внимание на Реал М, препоръча Бербатов

Хавертц да не обръща внимание на Реал М, препоръча Бербатов
Кай Хавертц се изпусна, че иска в Челси
Кай Хавертц се изпусна, че иска в Челси

Реал Мадрид е един от многото клубове, които се свързват с трансфер на Кай Хавертц. 21-годишният футболист едва ли ще остане в Байер (Леверкузен) още един сезон, но според българина той не трябва да ходи в Мадрид. В своята рубрика в Betfair Бербо сподели своите доводи за това:

“Хавертц продължава да впечатлява и привлича вниманието на много отбори. Но според мен той не трябва да разглежда евентуална оферта от Реал. Там е много трудно, ако не си психически готов да се справиш с високите изисквания, които ще има към теб.

Обърнете внимание на Лука Йович и Еден Азар. В началото Тибо Куртоа също беше критикуван, Гарет Бейл все още го освиркват, а имаше недоволство дори и срещу Кристиано Роналдо, което вече е невероятно. Изкушаващо е да си се представиш с бялата фланелка на “Бернабеу”, но трябва да си напълно подготвен за реалността. Хавертц все още е твърде млад и дори ще е добре, ако остане още един сезон в Леверкузен. Нищо няма да загуби, ако изиграе там и идната година. Познавам Байер и съм наясно, че там знаят как да развиват младите футболисти. Със сигурност Кай е футболист за бъдещето, но той иска да играе и сега. Ето защо Леверкузен е най-доброто място за него.”

Бербатов не приема факта, че запалянковците на Реал продължават да недоволстват от Бейл: “Двубоите без публика могат да са му от полза, защото най-вероятно феновете го освиркват и докато го гледат по телевизията. Никога не съм разбирал защо го обиждат. Той отнася повече критики в сравнение с останалите. Каквото и да направи - дори да забие пет гола, привържениците пак ще намерят нещо, за което да го освиркват. Даже често се чудя защо още е там, имайки предвид какво търпи. Но явно му е добре там.”


Още от Футбол свят

Виж всички