Тебас: Напускането на Кристиано имаше почти нулево въздействие, липсата на Меси би се усетила

Тебас: Напускането на Кристиано имаше почти нулево въздействие, липсата на Меси би се усетила

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не смята, че трансферът на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус е повлиял на испанския шампионат. Той обаче е убеден, че когато Лионел Меси си тръгне от Барселона, това ще се отрази върху първенството.

“Напускането на Кристиано, дори и да се подразнят в Мадрид, имаше почти нулево въздействие, тъй като в Ла Лига с години се подготвяхме нашата марка да надхвърли играчите. Случаят с Меси обаче е различен, той е най-добрият в историята на футбола. Имаме късмета, че винаги сме разполагали с него в нашето първенство. Вярвам, че напускането на Меси ще се усети. Разбира се, още повече, ако отиде в друг шампионат. Той е икона на испанския футбол и на Ла Лига. Затова бих го помолих да приключи кариерата си в нашето първенство. Толкова много любов сме му дали. Това също не би било катастрофа, защото имаме сключени договори за телевизионни права със или без Меси. Важното обаче е стойността, която той ни придава. Меси винаги ни доставя наслада”, заяви Тебас пред RAC1.
Меси ще подпише нов договор, но ще може да си тръгне, когато поиска
Меси ще подпише нов договор, но ще може да си тръгне, когато поиска
Той също така коментира кога феновете в Испания могат да се завърнат на трибуните. “Нашият събеседник с правителството е Върховният съвет по спорта (CSD) и трябва да им отдадем дължимото за перфектната комуникация с Министерството на здравеопазването. Кралският декрет е този, който казва, че CSD и автономните области са тези, които са натоварени с тази задача. Работим върху протокол и очаквам, че в областите, които го позволят, ще има публика. Моето мнение е, че би могло да се случи. Трябва да внимаваме с равнопоставеността. Когато достигнем до границите на спортния интегритет, можем да го отведем до абсурд.
Ако се възобнови пандемията през октомври само в определени места, какво ще правим? Да задължим всички да играят при закрити врата? Това е нелогично. Трябва да има протокол, който да предпазва здравето на всички. Искам да кажа, че не възприемам това като тема на спортна равнопоставеност. Дали това ще се случи преди ваксината? Да видим трибуните пълни не зависи от президента на Ла Лига. Докато няма ваксина, трудно ще видим 100% пълни трибуни. Обществото няма имунитет, докато 70% от него не достигне това състояние. Така че трудно ще видим трибуните пълни. Ще трябва да видим развитието на пандемията. Докато няма ваксина, няма да видим трибуните пълни”, каза още шефът на испанското първенство.

Още от Футбол свят

Виж всички