Гледай на живо

Очаквайте в 18:00 часа: Славия и Арда в контролна среща на живо от Банско

Отлагат "София Оупън" заради ново пренасрочване на "Ролан Гарос"

Отлагат "София Оупън" заради ново пренасрочване на "Ролан Гарос"

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис ще бъде пренасрочено отново, а това ще се отрази на датите на провеждането на турнира от сериите АТП 250 "София Оупън".

Заради пандемията от коронавирус началото на "Ролан Гарос" беше преместено от края на май за 20 септември, но местните медии съобщиха, че е постигнато принципно съгласие между организаторите от френската столица и Асоциациите на професионалните тенисисти за мъже и за жени (АТP и WТА) за отлагане на старта с още една седмица за 27 септември.

Причината за това стана потвърденото вчера провеждане на Откритото първенство на САЩ от 31 август до 13 септември.

Идеята е веднага след приключването на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк, който се играе на твърда настилка, тенисистите да пътуват за Европа, където да имат две седмици за подготовка на червено с отложените от по-рано през сезона турнири от сериите "Мастърс" в Мадрид и в Рим.

Новите дати на "Ролан Гарос" обаче съвпадат с утвърдените още през миналата година в календара за 2020 година за надпреварата в София, което означава сигурно пренасрочване на състезанието в българската столица.

АТP предвижда след турнира от Големия шлем в Париж сезонът за продължи с традиционното Азиатско турне, след което играчите да се върнат отново в Европа. Това пък ще означава, че турнирът в зала "Арена Армеец" ще трябва да бъде преместен най-рано в края на октомври.

Кампанията в професионалния тенис при мъжете се очаква да бъде удължена и да завърши към средата на декември, като по този начин на практика традиционната зимна пауза от около 6 седмици преди следващия сезон да отпадне, тъй като тенисистите почиваха цели четири месеца заради пандемията от Ковид-19.

Ревизираната програма на турнирите на АТР до края на 2020 година трябва да бъде обявена в най-скоро време.

Всички мачове от професионалния тур бяха прекъснати през март, а "Марка" вчера съобщи, че рестартът на сезона ще бъде на 10 август във Вашингтон.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички