Папазов: Този, който определи Наско Сираков, той ще е треньор на Левски

Папазов: Този, който определи Наско Сираков, той ще е треньор на Левски

Константин Папазов изненадващо за мнозина стана акционер №2 в ПФК Левски АД. Баскетболният треньор е притежател на 35% от акциите на клуба. Решението Папазов да вземе този голям процент е на Наско Сираков. Именно голмайстор №1 в историята на Левски е притежател на 51% от акциите.

Сериозен проблем пред Левски! Дълговете на клуба към НАП се увеличават
Сериозен проблем пред Левски! Дълговете на клуба към НАП се увеличават

"Чувствам се точно, както се чувствах и преди да имам тези акции. Естествено е, че има голяма отговорност към действията на Наско Сираков и голяма отговорност към цялата синя общност. Когато започна цялата идея и борбата за акциите не е било самоцел да имам аз акциите. Чисто и просто да се отпуши ситуацията и да се търси възможност за оцеляването на Левски. Бях приятно изненадан и начина, по който Наско Сираков го направи. Той покани мен и семейството ми в ресторант, в изискан ВИП-салон. Неговият жест и начина, по който се случи е изключително задължаващ. Получи се някакво удовлетворение от неговата оценка спрямо мен и моето поведение. Притежател на 35% на тези акции не гледам като на лична изгода, а как да бъда полезен на Левски и как да намерим решение за бъдещето на Левски. Показал съм, че едва ли има някой, който да е по ентусиазиран от мен. Моето поведение е реванш към Левски. Левски ме е създал и съм благодарен на Левски", каза Константин Папазов в интервю за "Хоризонт".Как би се разделил с акциите?

"Нито за момент не гледам на тези акции като на собствени акции или лична облага. Ще го повтарям винаги, за да може хората да повярват. Левски не е създаден, за да оцелява, а да успява. Как бих се разделил с акциите, които притежавам? Срещу финанси, които ще влязат в касата на клуба. Цената на акциите е тази, която е на номинал на тази акция. С колкото и процента ще се разделя, ще бъде със съгласието на Наско Сираков. Номиналът на тези акции е 30 милиона 699 хиляди е целия пакет. Това е 35% или около 10 милиона и 700 хиляди. Няма да се спекулира, акциите са на номинал. Този, който ще купи акции, ще участва в бъдещите бюджети и това ще бъде неговата отговорност към Левски. Силно се надявам, че Левски ще избегне фалит. Наско Сираков има авторитет, аз също. Умеем да предоговаряме, но Левски има задължения, които трябва да покриваме. Ние защитаваме най-голямата марка в България. Няма как да се справим с текущите задължения. Футболисти, треньори, хора в клуба направиха компромис със заплатите си. Веднъж като ги намалиха, втори път като чакат да си ги получат търпеливо", добави Папазов.

11 Тити Папазов посети офисите на "Герена"

 

Кой трябва да е треньор на Левски?

"Този, който определи Наско Сираков, той ще е треньор на Левски. По принцип временните варианти понякога стават най-стабилни", завърши Константин Папазов.

Още от БГ Футбол

Виж всички