Още една тенисистка се възмути от Джокович

Още една тенисистка се възмути от Джокович
Противоречиви критики за "противоречащия" си Джокович
Противоречиви критики за "противоречащия" си Джокович

След като американската тенисистка Даниел Колинс и вицепрезидентът на Германската тенис федерация Дирк Хордорф се изказаха критично по адрес на Новак Джокович в последните дни и часове, същото стори и нидерландката Кики Бертенс. В случая обаче повод за коментара на Бертенс не беше изказването на Ноле, че заради строгите мерки, свързани с пандемията от коронавирус, може да не участва на US Open тази година или, че е пропуснал важен конферентен разговор в платформата Zoom, докато е играл футбол.

Нова порция критики към "футболиста" Джокович
Световната №7 се възмути от поведението на световния №1 в навечерието на организирания от него демонстративен турнир с благотворителен характер Adria Tour, в който участие ще вземе и единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров. Ноле посрещна Гришо в Белград с топла прегръдка, а след това двамата, заедно с други участници в започващия този уикенд турнир, изиграха футболен мач.


"Видях го да се снима с всички и да се ръкостиска с хора по време на презентацията на Adria Tour. Как може това да е възможно? Ако някой даде положителен тест за коронавирус, нашият спорт ще бъде оптенен завинаги. В коя част на света това е позволено?", заяви гневно 28-годишната Бертенс, цитирана от Eurosport.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички