ЦСКА-София иска нова оценка на "Армията"

ЦСКА-София иска нова оценка на "Армията"
Станислав Трендафилов още не е получил официално оценка на "Армията" и базата в Панчарево
Станислав Трендафилов още не е получил официално оценка на "Армията" и базата в Панчарево

Сагата около базите на ЦСКА-София и най-вече около стадион "Българска армия" е далеч от своя завършек. Според информация на "Тема Спорт" съществува вероятност да се стигне до повторно оценяване на стадиона. Това обаче минава през обжалване на настоящата експертиза и ако то бъде одобрено, цялата процедура ще трябва да мине наново. 

Вещите лица вече оцениха в началото на април "Армията" и Панчарево на общо 32 274 900 лева. Стадионът е на стойност около 25 милиона, а базата край София - около 7 милиона. От клуба са приели оценката на Панчарево, но не са съгласни с тази на стадиона, като ръководството смята, че тя е извънредно завишена. От ЦСКА-София са готови да започнат дейност по Панчарево, но по отношение на стадиона искат експертизата да бъде обжалвана. Възможно е базата край София да бъде извадена от общия апорт със стадиона, за да може да се стартира дейност по нея, докато не се намери решения за "Армията".
Един възможен сценарий е оценката на съоръжението в Борисовата градина да бъде обжалвана. Това трябва да се направи от дружеството "Сердика спортни имоти", което на практика е собственик на стадиона. Ако жалбата бъде одобрена ще се пристъпи към изготвяне на оценка. Това означава повторна процедура по назначаване на вещи лица (б.а. - първата такава отне над 3 месеца поради отказа на няколко човека да станат оценители) и оттам изготвяне на друга експертиза. Тоест, процесите около "Армията" може да се проточат още няколко месеца.

При тази ситуация общото дружество между ЦСКА-София и държавата "Спортни имоти "Българска армия" едва ли ще бъде учредено в скоро време. Първо "червените" искат да получат по-справедлива оценка на стадиона и едва след това да налеят паричната му стойност в общото дружество. Кога обаче ще се стигне до разрешаване на казуса, едва ли е възможно да се предвиди.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти