Струмска слава се събира на първа тренировка на 15 юни

Струмска слава се събира на първа тренировка на 15 юни

Струмска слава се събира на първа тренировка на 15 юни. Заниманията ще започнат в 10,30 часа на стадион "Христо Радованов" в Радомир. Всички са тествани за коронавирус.

"Надявам се момчетата да са поддържали форма в периода, в който не тренирахме, защото три месеца са много време за един активен спортист", коментира старши треньорът Владимир Димитров.

Две са засега новите попълнения във втородивизионния тим. Фланелката на Струмска слава вече носят централният защитник Мартин Михайлов, който идва от ФК Кюстендил и Любомир Граминов - капитан на Беласица. Отборът се е разделил с Цветомир Тодоров и Симеон Петров, преминали в ЦСКА 1948, Никола Петров се е върнал в Бистрица. В състава на Струмска слава няма да бъде и Илиян Попов.

На проби традиционно ще преминат десетина млади момчета.

"Отборът ни дава шанс на желаещи да пробият в професионалния футбол младежи", припомни Димитров.

По думите му, клубът не може да си позволи доказани имена поради високите им финансови претенции, пък и предпочита да работи с амбицирани футболисти.

Подготовката ще започне в Радомир, като десетина дни футболистите ще тренират на собствен терен, след което заминават на лагер в петричкото село Коларово. Първата проверка е на 24 юни със Септември (Симитли), следват контроли с ЦСКА 1948, Кариана, аматьорския национален отбор. Търсят се още противници.

Струмска слава четвърта година играе във Втора лига.

"Финансите са осигурени, няма оттеглили се спонсори", заявиха от ръководството на клуба.

Още от БГ Футбол

Виж всички