Давидов събра 13 юноши от столичните клубове на едномесечен лагер

Давидов събра 13 юноши от столичните клубове на едномесечен лагер

Въпреки отмяната на Европейските първенства за подрастващи това лято, БФБаскетбол ще продължи работата с националните отбори. Първи лагер с група от проекто национали от столичните клубове и чужбина започна селекционерът на юношеския национален отбор Георги Давидов.

Наставникът на „А1 Академик“  и помощникът му Веселин Веселинов събраха група от 13 момчета, родени през 2002 г., за едномесечен лагер в София. Те ще водят специализиран тренировъчен процес от 10 юни до 10 юли в зала „Триадица“, като са предвидени по 4 двучасови тренировки седмично. В тренировките в ролята на консултант ще се включи и селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски.
 
Основната цел на лагера е допълнителна работа на играчите извън клубовете, в оптимално силна конкуренция. Момчетата ще могат да участват и в заниманията на клубните си отбори. За едномесечния период треньорският щаб си е поставил за цел развитието на физически качества; технико-тактически качества и групови и отборни тактически принципи и идеи.
 
Ето и кои играчи е извикал Давидов за лагера в София:
Емил Стоилов – Испания
Веселин Господинов – Италия
Александър Витанов – Италия
Мартин Тодоров – Шампион 2006
Андрей Дюлгеру – Левски
Константин Паисиев – Шампион 2006
Виктор Германов – Левски
Павел Теофилов – БУБА баскетбол
Димитър Генов – ЦСКА
Лъчезар Тошков – БУБА баскетбол
Виктор Маргаритов – ЦСКА
Константин Тошков – БУБА
Иван Павлов – Левски

Още от Баскетбол

Виж всички