Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер спечели градинското състезание

Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер спечели градинското състезание

Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер победи световния шампион от Доха 2019 Никлас Каул и сребърния медалист от планетарния форум Майсел Уибо в последното издание на Ultimate Garden Clash, което се проведе в неделя. Тримата се включиха от тренировъчните си бази в Монпелие, Майнц и Флорида, като се състезаваха в три дисциплини.

Майер, който е сребърен олимпийски медалист от Рио де Жанейро 2016, спечели две от трите дисциплини. 

Градинското състезание започна с опити на височина от 4.00 метра в овчарския скок, като в рамките на 10 минути те трябваше да направят възможно най-много много успешни опити. Майер спечели със 17, Уибо премина успешно над летвата 15 пъти, а Каул 14.
В тласкането на гюле, където тримата трябваше да преодолеят 12-метрова граница възможно най-много пъти за 10 минути, Майер триумфира убедително с 28 опита, Уибо завърши втори с 22, а Каул трети с 20.
Последната дисциплина беше нетрадиционна - совалкови бягания на 20 метра за 5 минути. Майер и Уибо направиха по 26 кръга, а Каул спечели надпреварата с 27. 
“Мисля, че голямата разлика дойде в тласкането на гюле, защото моят личен рекорд е 17 метра, така че за мен беше лесно да тласна 13 метра всеки път, хванах ритъма и се чувствах добре. Накрая бях много, много изморен”, каза световният рекордьор Майер след състезанието.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти