Владо Николов: Първо трябва да се изиграят двубоите на старшата възраст, останалите по-късно

Владо Николов: Първо трябва да се изиграят двубоите на старшата възраст, останалите по-късно

Със заповед на спортния министър Красен Кралев се разрешават състезания на закрито в колективните спортове от 15 юни, като това включва и подрастващите. След принудителното прекратяване на шампионатите при мъжете и жените, от БФВолейбол обявиха, че при децата първенствата ще бъдат доизиграни, когато ситуацията позволява, като може да се отиде на септември и октомври, ако е нужно.

Ето какво каза президентът на ВК Левски София Владо Николов за BGvolleyball.com по темата с децата:

„Смятам, че първенствата за старша възраст (юноши и девойки до 19 години) трябва да бъдат изиграни най-рано от другите възрасти. Останалите – по-малките, могат да играят и наесен. Това е така, защото при малките възрасти много от децата изобщо не са тренирали – на едни родителите не ги пускат, други като прекадетите имаха матури.“

„Така че старшата е най-належаща, а и има доста състезатели, които сменят клубната си принадлежност и отиват в мъжки отбори в други клубове. Ще има обсъждане кога е най-удачно да се доизиграят тези шампионати. Който от клубовете не иска  - да не участва. И аз не искам да има коронавирус, но това е положението. Като се взимат решения, те ще бъдат за всички.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички