Грожан: Ключът към титлата е в парите

Грожан: Ключът към титлата е в парите

Ромен Грожан е убеден, че ако в Лотус искат още победи и влизане в борбата за титлата, то трябва да налеят повече пари в отбора. Според французина, във Формула 1 това може да се постигне с използване на всяка възможност за печелене на победи, които по-късно директно водят до намиране на нови спонсори. Според източници близки до Лотус, отборът е много близко до финализиране на нов спонсорски договор, който трябва да влезе в сила през втората част на шампионата.

Още при откриване на сезон 2013 звездата на Лотус Кими Райконен стигна до победата в Гран при на Австралия. След втория кръг тимът е втори при конструкторите, изоставайки от Ред Бул с 26 точки.

"Дали имаме шанс за титлата през тази година? Всичко зависи от парите, с които разполагаме. Това е ключът към успеха във Формула 1", призна Грожан. "Разполагаме с правилните хора в тима, които са страхотни специалисти и това си личи по представянето на новия болид. Трябва да се възползваме от всяка отворила се пред нас възможност за победа. Това е основният фактор, каращ спонсорите да наливат пари. Ф1 е като един затворен цикъл - печелиш победи, идват повече пари, бориш за титлата", завърши французинът.

снимки: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти