Гледай на живо

Япония - Хърватия 1:1 /Продължения/

Създаде се фондация "100 години Левски"

Създаде се фондация "100 години Левски"

"Фонд сто години Левски" вече е факт. Инициативата на Фонд Сектор "Б", със съдействието на ПФК Левски, СК Левски и Национален клуб на привържениците бе официализирана днес с решение на СГС. Фондацията ще организира, финансира и осъществява мероприятия, свързани с отбелязването на вековния юбилей.

"Екипът на "Фонд Сектор Б", с незаменимото съдействие на ПФК Левски, СК Левски и Национален клуб на привържениците, с гордост съобщават, че учреждаването на Фондация "Фонд сто години Левски" стана факт на 13.08.2013 г. с решение на СГС, съобщава клубният уебсайт. Фондацията ще организира, финансира и осъществява мероприятия, свързани с отбелязването на вековния юбилей. Цели пред фондацията: Да насърчи, съдейства и подпомогне тържественото отбелязване на стогодишнината от създаването на спортен клуб Левски сред "сините" привърженици. Да популяризира богатата история и непреходна слава на клуба, както в страната, така и в чужбина. Да подкрепи настоящите успехи и добри спортни практики на клуба, запазвайки непокътнато наследство за идните поколения.

За да постигне целите си, Фондацията ще организира, финансира и провежда национални и регионални срещи, симпозиуми, коктейли и други мероприятия; Организира консултантска, рекламна и издателска дейност; Издава печатен и/или електронен орган (вестник, бюлетин, списание, интернет страница); Подготвя и разпространява материали за популяризиране дейността на фондацията; Извършва търговска дейност като продава спортни дрехи и артикули; Осъществява издателска дейност като издава печатни, аудиовизуални и електронни произведения и помагала.

Учредители на фондацията са Тодор Батков, Христо Йовов, Константин Папазов и Ина Йорданова. На свое заседание те избраха единодушно екипа на "Фонд Сектор Б" за контролен съвет. Фондация "Фонд сто години Левски" призовава всички "сини" сърца в България да спомогнат активно за подготовката и осъществяването на историческото честване на вековния юбилей!

Очаквайте до дни информация за нашата първа инциатива и начините за дарения, уточняват от фондацията."

Снимка: levski.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти