Йоканович преди дербито с Лудогорец: Ще им откъснем гръкляните (видео)

Йоканович преди дербито с Лудогорец: Ще им откъснем гръкляните (видео)

Наставникът на Левски Славиша Йоканович говори преди утрешното дерби с Лудогорец на "Герена". Сърбинът е убеден, че неговите момчета ще се хвърлят в мача като на война, като той довери шеговито, че очаква "сините" да откъснат гръкляните на съперниците им от Разград.

"Състоянието на отбора? Тази пауза ни дойде много добре. Имахме време да опитаме да оправим някои неща. В последно време ми се наложиха експерименти и пусках играчи, които идваха три дни преди мача, но мисля, че това вече не ми се налага.

Владимир Гаджев? Няма проблем с него и той ще започне срещата. Всички национални отбори имаха мачове. В Лудогорец имат трима национали. Това е нормална ситуация за всеки професионален клуб. Когато се говори за моя отбор, някой казват, че нямаме характер, други казват, че нямаме качества.

Очаквам, че моят отбор ще им откъсне гръкляните. Не в буквалния смисъл, разбира се. Това е България, а не Дисниленд. Ние сме добър тим, в който всички се отнасяме добре един към друг. Утре трите точки могат да бъдат взети само от единия. Футболът никога не е бил игра за добри момчета. Бяхме доста време добри и си платихме за това. Сигурен съм, че утре отново ще имаме голяма подкрепа от трибуните.

Съперникът трябва да знае, че няма какво друго да очаква на "Герена" освен, че Левски ще победи. Не знам какъв ще е резултатът. Омръзна ми да говоря за страх и липса на характер. Утрешният мач е война. Ако трябва ще пуснем кръв, но трябва да победим.

Десен бек? Това е стара тема, но вече е 15-и септември и можем да взимаме само свободни играчи. Все още не сме намерили подходящ изпълнител за позицията. Омръзна ми само да говоря. Със сигурност това е омръзнало и на феновете. Дано утре победим. Играчите ни са по-свежи. Мисля, че утре ще покажем, че сме готови да победим съперника. Мирослав Иванов ми помогна много да разузная Лудогорец. Все пак преди няколко дни е бил при тях. Отвори ми очите за много неща.

Класата на Лудогорец? Следващият ни изпит е утре и той е най-важен. В последните две години Лудогорец показва по-добри игри от Левски. А също така и в началото на това първенство. Ако се плаша от нещо, не бих се занимавал с футбол. Лудогорец не обичат да се пригаждат към стила на игра на съперника. Не вярвам да се пазят за Лига Европа.

Мисля, че ще излязат с най-силния си състав. Според мен те мислят за Левски, а след това ще насочат вниманието си към ПСВ Айндховен. Публиката? Аз няма какво да искам от нея. Тя може да иска от нас. Когато публиката види, че ние играем добре, ще бъде зад нас. Надявам се накрая да получим аплодисменти", сподели на своя брифинг Йоканович.

Още от БГ Футбол

Виж всички