Новият французин в Левски: Шефовете искаха да им предложа още играчи без договори от Лига 1

Новият французин в Левски: Шефовете искаха да им предложа още играчи без договори от Лига 1

Новото попълнение в състава на Левски Ларсен Туре заяви, че не е приел предложението да заиграе в България по финансови причини.
"Договорът ми с Брест изтече. Ситуацията на трансферния пазар беше сложна. Имах разговори с няколко френски клуба, но проблемът беше, че трябваше да чакам те да се разделят с някой играч, за да мога аз да подпиша. Това не ми харесваше. В един момент от Левски се свързаха с мен и поискаха да ме привлекат. Разгледахме офертата с моя агент. Предложението беше интересно и реших да приема", коментира бившият играч на Лил в интервю във френската преса.

"Разбрах, че клубът силно се интересува от футболисти от френската Лига 1 с изтекли договори. След като подписах, от ръководството на отбора дори ме попитаха дали не мога да им препоръчам други играчи без контракти", допълни той. 29-годишният Туре се надява да възроди кариерата си в Левски.

"Не съм дошъл заради парите. Вярно е, че положението със заплатите тук е благоприятно, защото получаваш нетно възнаграждение, а не в брутно, както във Франция. Това обаче са дребни детайли. За първи път излизам да играя извън Франция и за мен това е страхотно предизвикателство. Хубаво е, че получавам
възможност да открия нови хоризонти. Надявам се да играя добре и да се развивам. Това е целта на всеки професионален футболист", коментира Туре.

Той е с добри впечатления от базата на "сините". "Приятно съм изненадан от качеството на клубната база. Условията тук не са като в Лил например, но Левски със сигурност няма за какво особено да завижда на добрите френски клубове", коментира Туре.
"Очарован съм и от София. Градът е много красив. Чувствам се наистина добре", допълва той.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти