Един Mercedes/Isdera Imperator 108i се продава (Видео)

Един Mercedes/Isdera Imperator 108i се продава (Видео)

На белгийската писта "Спа" се е появила една изключителна кола - Isdera Imperator 108i. Това странно произведение на 80-те години, базирано на концептуалния Mercedes CW311, е някъде там в Германия и продължава да се държи подобаващо

В И Д Е О

Сърцето му е AMG V8 6.0-литров двигател с 426 кс и позволява на Imperator да ускорява до 100 км/ч за 5.7 секунди, а максималната му скорост да е над 300 км/ч. Първоначално моделът се появил с 5.0-литров V8, но след това се уредил и с "обикновен" 5.6-литров V8, а после и с AMG. Колата от видеото е една от последните произведени с 6.0-литров V8 AMG.

Бруталният външен вид се дължи на gullwing вратите и задния перископ. Тялото му е от стъклопласт, а дизайнерът му е бивш инженер по дизайна в Mercedes. Името му е Еберхард Шулц. Mercedes отказали да представят подобна кола, но позволили на Шулц да я пусне със собствена марка - Isdera. От 1984 до 1993 от Isdera Imperator са направени само 30 бройки.

Всъщност в момента в Германия една от тях се продава и струва под един милион евро.

С Н И М К И:

 

Тази изключително рядка кола, дори в родна Германия, от която Мерцедес са се отрекли, сега стои някъде там и си търси нов собственик.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти