"А" група скочи срещу Левски - иска "Газпром" за всички

"А" група скочи срещу Левски - иска "Газпром" за всички

Bсички клубове от "А" група с изключение на Левски подписаха писмо до премиера Пламен Орешарски, в която искат, ако руската компания "Газпром" реши да инвестира в родния спорт, да бъде спонсор на всички. Единствено липсва подпис от представител на Черно море, който ще бъде положен във вторник, и писмото ще бъде входирано в Министерския съвет.

"Обръщаме се към Вас, водени от желанието си за развитието на спорта, целия български професионален футбол и националния отбор. Както ви е известно, във връзка с осъществяване на проекта "Южен поток", който е проект от национално значение, бе договорено от страна на държавата в лицето на предишния министър-председател подпомагане от страна на руското дружество "Газпром" единствено за професионален футболен клуб Левски. Считаме, че по този начин се използва държавата и чрез нейното влияние се целеше облагодателстване само на един отбор", се казва в писмото.

След това се предлага, ако има такива средства, те да бъдат разпределени поравно на всички през професионалната лига, а руснаците да станат спонсор на първенството.

"24 часа"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички