"Титан" подписа за ЦСКА

"Титан" подписа за ЦСКА

ЦСКА официално вече е собственост на Лира Инвестмънтс. Днес в 13:30 часа в адвокатска кантора на улица "Алабин" бе подписан договор за прехвърляне на акциите от Титан на компанията със седалище в Люксембург. Така вече сметопочистващата фирма няма нищо общо с ЦСКА. Едноличен собственик на най-успелия български клуб е Лира Инвестмънтс, зад която стои Александър Томов.

Миналата седмица КЗК също даде разрешение за договорката. Утре сделката ще бъде вписана, а в петък или в понеделник агенция по вписванията ще отрази промените по собствеността, което означава, че Димитър Борисов и Иво Иванов няма да имат нищо общо с ЦСКА.

Ето и официалното съобщение на клуба:

Многоуважаеми колеги,

във връзка с интереса на медиите, съобщаваме, че днес 05.08.2013г., след одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, окончателно бе приключена сделката за придобиване на 100 процента от акциите на ПФК ЦСКА между компаниите „Титан Спорт” и „Лира инвестмънт”.

Съгласно окончателното споразумение „Лира инвестмънт”  поема дълг в размер на 10,2 млн. лв., включително 6,8 млн. лева към Националната агенция по приходите. Останалите дългове се поемат от фирмата „Титан Спорт” и са гарантирани от нейния изпълнителен директор Иво Иванов.

С това първата фаза за извеждането на ПФК ЦСКА от състояние на неплатежоспособност е приключена. Новото ръководство на клуба пристъпва към преструктуриране на унаследените задължения и към тяхното обезпечаване.

Същевременно, ще бъде направено всичко възможно този процес да не попречи на текущата издръжка на клуба и на продължаващата селекция, която както е известно, започна практически от нула едва на 10 юли тази година.

Ръководството на ПФК ЦСКА разчита особено много на искрената и безкористна подкрепа на своите фенове, чието завръщане на стадионите е най-голямата гаранция за успехите, които ни предстоят.

ПФК ЦСКА


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички