Джиджи Бекали спира трансфер на Стяуа от затвора

Джиджи Бекали спира трансфер на Стяуа от затвора

Футболът познава много причини и начини да се откаже офертата за трансфер на футболист. Но е рядко срещано да се откаже предложение от затвора. За собственика на румънския Стяуа Джиджи Бекали, който излежава тригодишна присъда заради злоупотреби със служебно положение, обаче няма невъзможни неща. Когато чул за офертата на Тотнъм от 8 милиона евро за талантливия защитник Влад Кирикеш, използвал възможността за едно телефонно обаждане на ден от затвора "Рахова", за да се обади на мениджъра Михай Стойка и да отхвърли офертата.

Бекали се ядосал най-вече, че оценката на Тотнъм за бранителя дошла преди важния мач на "Стяуа" от квалификациите за Шампионската лига с Динамо (Тбилиси). За да илюстрира колко бесен е бил собственикът, Стойка преразказа по памет думите му. "Кои са Тотнъм? Няма да правите никакъв трансфер, аз се казвам Джиджи Бекали! Не съм роб на никого. Имаме важен мач в Шампионската лига, защо не могат да почакат", казал Бекали. "Преди зимата няма да напуска при никакви обстоятелство. Може да е разочарование за Кирикеш, но трябва да разбере. Той дължи много на Стяуа. Нещата са добре, в квалификациите за Шампионската лига сме. В добра форма сме", добавил президентът на клуба.

Въпреки това английските и румънските медии твърдят, че Тотнъм е близо до привличането на румънския национал. Очаква се в следващите дни той да отиде на медицински прегледи в Лондон.

"Сделката е 99% готова. На този етап липсва само подписът на играча", заяви мениджърът на играча Йоан Бекали, братовчед на Джиджи Бекали.

"Дневник"

Още от Футбол свят

Виж всички