Гледай на живо

Отзиви след Гигант (Съединение) - Несебър 2:1

Porsche 997TT по американски

Porsche 997TT по американски

Porsche 911 Turbo никога не остарява. Няма значение дали е първата версия от средата на 70-те години на миналия век, или от последните на няколко години. Скоро от германската компания представиха последната генерация на легендарния 911 модел в мечтания от феновете турбо вариант.

Американската тунинг компания AWE Tuning представи новата си програма. Подготвена е за миналата 997.2 версия на модела, чиито собственици вече са готови да инвестират в повишаване на мощността и други такива. 

 

Тунерите от Пенсилвания предлагат сериозен силов кит за 3.6-литровият 6-цилиндров боксер двигател. Турбокомпресорите са заменени от по-големи и ефективни, съдбата на стандартните интеркулери е същата. Изработена е и уникална изпускателна система. Предлага се и електронен блок с оптимизирана програма за работа с доста по-високото налягане от турбокомпресорите.

 

След още няколко коза от ръкава тунерите от AWE Tuning предлагат своето Porsche 997TT с мощност от 750 кс. Това е с 250 кс повече от стандартните 500 кс на 911 Turbo.

 

Радваме се, че момчетата от Пенсилвания си разбират от работата и не са пипали по дизайна. Е, добавено е едно карбоново GT-стил крило, но то е за да остане машината залепена на асфалта.

Постарали са се с поведението на пътя, или дори пистата. За там са подготвени напълно регулируемо окачване Bilstein и спирачна система с огромни 380 милиметрови дискове и спирачни апарати Brembo GT.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти